Voisiko jo autokoulussa antaa renkaita koskevaa opetusta?

Kirjailija giantmotor.fi


Julkaistu 29 Aug 17 - 01:08:27Kun puhutaan auton turvavälineistä, moni mainitsee ensimmäiseksi turvavyöt ja turvatyynyt, mutta harvempi tulee ajatelleeksi auton renkaita. Kuitenkin renkaiden kunto, ajo-ominaisuudet sekä sopivuus omaan autoon ovat erittäin tärkeä turvallisuustekijä, josta huolehtimista ei saisi laiminlyödä.

Voisiko autonhuollon ottaa aikaisempaa suuremmaksi osaksi autokouluopetusta?

Helsingissä tehdyssä ratsiassa yllättävän moni autoilija jäi kiinni siitä, että hän ajoi autolla, jossa oli huonokuntoiset renkaat. Mistä tämä kertoo? Kertooko se autoilijoiden hällä-väliä-asenteesta vai siitä, ettei renkaiden kunnosta huolehtimista pidetä riittävän tärkeänä asiana? Vai kertooko se siitä, että Helsingissä autoilijat ovat taloudellisesti niin tiukilla korkeiden elinkustannusten vuoksi, että säästävät autonsa renkaissa? Vai voisiko se kertoa siitä, etteivät ihmiset osaa itse arvioida renkaidensa kuntoa?

Olipa syy mikä tahansa, herää kysymys, pitäisikö autonhuollon olla aikaisempaa suurempi ja tärkeämpi osa autokouluopetusta. Kenties ainakin hyväkuntoisten renkaiden merkitystä ajoturvallisuudelle voisi korostaa entisestään autokouluissa ympäri maan. Netistä löytyy nykyisin valtava valikoima erilaisia renkaita kilpailukykyiseen hintaan, joten ehkäpä tällainen opastus ja muistuttelu voisi innostaa autoilijoita pitämään autonsa renkaista entistä parempaa huolta.

Voisiko autonomistajille järjestää erityisiä autonhuoltokursseja?

Toinen vaihtoehto voisi olla erityisten autonhuoltokurssien järjestäminen. Näillä kursseilla voitaisiin käydä läpi renkaiden huoltoa ja auton huoltoa yleensäkin. Nuorille järjestetään jo mopokursseja, joten tällainen autonhuoltokurssikin voisi lyödä itsensä läpi.

Myös netistä löytyy runsaasti renkaiden huoltoon liittyviä vinkkejä

Myös netistä on saatavilla runsain mitoin renkaiden huoltoon liittyviä vinkkejä. Näistä vinkeistä kannattaa napata parhaat talteen, koska hyväkuntoiset renkaat parantavat sekä sinun että muiden tienkäyttäjien turvallisuutta. Hyvä huolto ja säännölliset tarkistukset auttavat pitämään renkaasi kunnossa pidempään. Uudet renkaat kannattaa hankkia säännöllisesti, eikä liian kuluneilla renkailla pidä lähteä tien päälle. Tilanne, jossa rengas puhkeaa kesken ajon, on erittäin vaarallinen!


Etsi blogista

Blogi kategoriat